Jestem na etapie szukania felg na lato do szkodnika
Fabrycznie do auta dostałem na felgach stalowych nowe opony Michelin Energy Saver 205/55R16 91H które od razu zdjąłem i założyłem zimówki
Teraz więc zostałem przed wyborem czy kupować do letnich felgi 16 czy sprzedać opony póki są nowe i iść od razu w 17?
Czy alufelgi z O3 można zakładać do S2FL (rozmiary poniżej, chodzi o te które się nie pokrywają)?
S2FL
7Jx17 ET49 do opony 225/45 R17 VENUS
7,5Jx17 ET49 do opony 225/45 R17 LAUREL/TRIFID/TWISTER
7Jx16 ET45 do opony 205/55 R16 HELIX
O3
7Jx17 ET49 do opony 225/45 R17 Teron/Denom
6Jx17 ET48 do opony 205/50 R17 Crystal
6,5Jx16 ET46 do opony 205/55 R16 Velorum
6Jx16 ET46 do opony 205/55 R16 Star
Za 16:
- tańsze opony/felgi
- większa wygoda na słabszych nawierzchniach (koleiny/dziury/tory/kostka)
- niższe prawdopodobieństwo uszkodzenia felgi/opony
- mniejsze spalanie
Za 17:
- większa przyczepność do drogi przy prędkościach autostradowych
- lepszy wygląd (lans?)
lockin, pisałem ci już w twoim temacie, ze Superb na 16 nie wygląda zbyt atrakcyjnie - zbyt duża bryła auta, a zbyt małe koła. Na zimę 16" mogą być, ale nie na lato. Na lato zdecydowanie przydałyby się koła o średnicy 17". Według mnie najładniejsze do SII są 17" felgi Tryfid których zdjęcia wklejałem w twoim wątku, ale to tylko moje zdanie.
w każdym razie na lato zdecydowanie 17".
Trzeba jednak wyraźnie podkreślić, ze przy twoim silniku, o dość małej jak na wielkość i wagę auta mocy, na 17" możesz odczuć osłabienie auta spowodowane koniecznością pokonania większych oporów jakie będą stawiały szersze opony.
Trzeba jednak powiedzieć, że oryginalne felgi są dość pancerne, więc jeździ się na nich znacznie "spokojniej" - nie trzeba się tak bać o uszkodzenie felgi, a na naszych drogach to ma znaczenie :idea:
Najlepiej dopytać u specjalistów, którzy doradzą jaka oponka i jaka felga. Z tego co słyszałem Motointegrator ma pomocnych fachowców, a teraz na swojej stronie mają nawet poradnik dotyczący opon.
lockin, "większa przyczepność do drogi przy prędkościach autostradowych ", nie tylko, 225 vs 205 lepiej w zakręcie będzie trzymać :wink:
ja miałem wprawdzie SI, ale na 225 i powiem Ci, że zakręty jak po szynie szły na dobrej oponie letniej oczywiście - np. conti sport, nawet na ori zawiasie
Komentarz